Ε. Βενιζέλος: Στόχος μας η επιστροφή στην ανάπτυξη

Στόχος της Ελλάδος είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή σε ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI

και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του τελευταίου 4% των κατόχων ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο.

«Όπως γνωρίζετε, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) σχετικά με την αναδιάρθρωση και βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους ήταν επιτυχής. Μέχρι τώρα, η συμμετοχή ανέρχεται στο 96% Τώρα, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς στην παράταση της προσφοράς μας για το τελευταίο 4% των κατόχων ελληνικών ομολόγων υπό ξένο δίκαιο», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Στα πλαίσια αυτά, έστειλε νέο μήνυμα στις αγορές που όπως είπε, αντιλαμβάνονται ότι «η αποδοχή της προσφοράς μας είναι μια μοναδική επιλογή, η έξυπνη και προσοδοφόρος επιλογή». Ο ίδιος δήλωσε «αισιόδοξος όσον αφορά μια καθολική συμμετοχή στο PSI».

«Από την πλευρά μας, ο στόχος τώρα είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

2012-03-12. Δήλωση Ευ. Βενιζέλου κατά την άφιξη στο Eurogroup from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Keywords
Τυχαία Θέματα