Η Χαμάς «βλέπει» σύντομα εκεχειρία με το Ισραήλ

Πιθανή θεωρεί την επίτευξη εκεχειρίας στις εχθροπραξίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σύντομα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς.

Ο Μαχμούντ αλ Ζάχαρ, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι αναμένει πως «τα πράγματα θα ηρεμήσουν».

«Οι δηλώσεις που προέρχονται από εκείνους (το Ισραήλ) είτε δημοσίως είτε μέσω μεσολαβητών, κυρίως της Αιγύπτου,

λένε ότι δεν επιθυμούν κλιμάκωση», προσέθεσε.

Όταν ρωτήθηκε πόσος χρόνος θα χρειαστεί, ο Ζάχαρ απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι εξαρτάται από το Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι ξεκίνησε τον τελευταίο γύρο των εχθροπραξιών με τη δολοφονία ενός Παλαιστίνιου ηγέτη την Παρασκευή. Σήμερα είναι η τέταρτη ημέρα εχθροπραξιών και μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 23 Παλαιστίνιοι, ενώ ρουκέτες εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς δεν έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση. Προσπαθεί με τις παλαιστινιακές παρατάξεις και τις υπόλοιπες πλευρές να καταλήξουμε σε εκεχειρία με όρους, μία εκεχειρία που θα βασίζεται στην προϋπόθεση ο ισραηλινός εχθρός να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις και να δεσμευθεί ότι δεν θα επαναληφθούν», υπογράμμισε ο Ζάχαρ αναφερόμενος στη δολοφονία ηγετικών στελεχών των Παλαιστινίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα