ΔΝΤ: Ελληνική ειδική περίπτωση ο 13ος και ο 14ος μισθός

Η τρόικα θέτει δεδομένα ζήτημα 13ου και 14ου μισθού στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει πλέον και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Χαρακτηριστική είναι η διαρροή από πηγές του Ταμείου, την οποία μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με

την επίσημη διαρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι θέμα των κοινωνικών εταίρων μεν να εξετάσουν στην Ελλάδα το θέμα του 13ου και 14ου μισθού αλλά:

"Έχουμε μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και πόσο κάποια στοιχεία στη δομή του κράτους αποτελούν τροχοπέδη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Και (είπαμε) ότι αυτό οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας, οπότε κάτι πρέπει να συμβεί σε αυτό το μέτωπο (όπως και στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών), πρέπει να πούμε ότι δεν όλα θέματα που αφορούν την εργασία αυτή καθ' αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, και συγκεκριμένα για τον 13ο και τον 14ο μισθό, η αίσθηση του ΔΝΤ είναι ότι αυτή είναι μια πτυχή της ελληνική αγοράς εργασίας που είναι διαφορετική από τις προσεγγίσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσουν οι κοινωνικοί εταίροι στην Ελλάδα, παράλληλα με άλλες δυσκαμψίες της αγοράς εργασίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα