Διορισμός από το «παράθυρο» πράσινου συμβούλου

16:55 5/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Διόρισαν σε έμμισθη θέση συμβούλου το γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα Γιώργο Πόκκια.

- Φωτογραφική προκήρυξη και διαδικασίες-εξπρές με καθοδηγητή τον πράσινο δήμαρχο Ρόδου.

- Ύποπτη και περίεργη σιωπή από την τοπική Ν.Δ.

Απίστευτα πράγματα στην Περιφερειακή Ένωση Ν.Αιγαίου με τον διορισμό σε έμμισθη θέση συμβούλου του Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσων κ.Γιώργου Πόκκια από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Ρόδου (με τη σημαία του

ΠΑΣΟΚ) κ. Στάθη Κουσουρνά.

Η προκήρυξη για τη συγκεκριμένη θέση ήταν καθαρά φωτογραφική και μόνο το όνομα του κ. Πόκκια δεν ανέφερε.

Πιο συγκεκριμένα προυπόθετε εμπειρία σε ανάλογη θέση και όλως τυχαίως ο κ. Πόκκιας την διέθετε, αφού πριν ήταν πάλι...διορισμένος και έμμισθος στην Τοπική Ένωση Δήμων (ΤΕΔ).

Μετά τον Καλλικράτη την ΤΕΔ διαδέχθηκε η Περιφεραιακή Ένωση Δήμων αλλά στο μεσοδιάστημα ο κ. Πόκκιας ήταν στον ''αέρα''.

Ο Δήμαρχος Ρόδου όμως δεν τον άφησε ακάλυπτο και παρά τις αντιδράσεις, προχώρησε στην πρόσληψή του ως έμμισθου ειδικού συμβούλου. Το θέμα δείχνει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις αφού ο Δήμαρχος Σύρου κ.Δεκαβάλας ( εκλεγμένος και αυτός με το ΠΑΣΟΚ) ήθελε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση, στενός του συνεργάτης με αποτέλεσμα να δυσαρεστηθεί.

Το πρόβλημα όμως λύνεται αφού ετοιμάζεται και...δεύτερη θέση ειδικού συμβούλου στην ΠΕΔ Ν.Αιγαίου και το θέμα μάλιστα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Είναι άγνωστο αν ο κ.Βενιζέλος γνωρίζει τα έργα και τις ημέρες όλων αυτών των κυρίων και κατά πόσο βέβαια συνάδουν με την εικόνα αλλαγής νοοτροπίας που θέλει να περάσει στο ΠΑΣΟΚ.

Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι αυτές οι πρακτικές μεγεθύνουν την οργή των πολιτών και αυξάνουν τη διάθεση της τιμωρητικής ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ.

Στα Δωδεκάνησα ο Γραμματέας της Ν.Ε κ. Πόκκιας θεωρούνταν, μέχρι πρότινος, φίλα προσκείμενος προς τον κ.Καρχιμάκη και Παπανδρεικός.

Βλέποντας όμως την αλλαγή του σκηνικού προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο κόμμα. Η προσαρμογή φυσικά δεν περιλαμβάνει την πάγια τακτική να ...διορίζεται ως σύμβουλος σε έμμισθες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ξεκινά από το παρελθόν και συνεχίζεται ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Για κάποιους δεν ισχύει το ασυμβίβαστο και εξακολουθούν να μην μπορούν να διακρίνουν το ,κατ'επίφασιν, νόμιμο από το ηθικό. Αυτό που σίγουρα προκαλεί εντύπωση είναι η περίεργη σιωπή της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ στα Δωδεκάνησα που συνήθως βγάζει ανακοινώσεις για ''ψύλλου πήδημα''.

Ο μόνος που αντέδρασε και ανέδειξε το θέμα με δημόσια δήλωσή του ήταν ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ρόδου κ. Χατζημάρκος, χωρίς όμως να στηριχθεί από τη ΝΟΔΕ.

Πως να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη σιωπή?

Η απόφαση διορισμού του κ.Πόκκια δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια εδώ και 4 ημέρες αλλά δεν τάραξε το βαθύ ύπνο της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα