Δημοσιογράφος κρατείται όμηρος στη Σομαλία

Ένας ξένος δημοσιογράφος ο οποίος απήχθη στη Σομαλία κρατείται όμηρος , παρότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως έχει αφεθεί ελεύθερος.


Ο Μάικλ Σκοτ Μουρ απήχθη από ενόπλους το Σάββατο κοντά στο Γκαλκάγιο, μια πόλη της κεντρικής Σομαλίας η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις δύο αποσχισμένες πολιτείες Πούντλαντ και Γκαλμουντούγκ.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Somalia Report έγραψε ότι προεστοί διαπραγματεύτηκαν την απελευθέρωση του Σκοτ Μουρ την Κυριακή, αν και στη συνέχεια έσπευσε να αποσύρει το ρεπορτάζ.

Ο Σκοτ Μουρ, αμερικανός υπήκοος,

μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και ζει στο Βερολίνο από το 2006, όπου είχε πάει με μια υποτροφία Φούλμπραϊτ.

Είναι ακόμη συγγραφέας του Sweetness and Blood, ενός βιβλίου για το σέρφινγκ, και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Der Spiegel και έντυπα στις ΗΠΑ.

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για γερμανική υπηκοότητα του Σκοτ Μουρ παρ’ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως στον προσωπικό του ιστότοπο (www.radiofreemike.com) ο Σκοτ Μουρ γράφει ότι o πατέρας του ήταν Καναδός και η μητέρα του ήταν Γερμανίδα υπήκοος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε η πρεσβεία των ΗΠΑ ούτε της Γερμανίας στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι που χειρίζονται ό,τι αφορά στη Σομαλία έχουν σχολιάσει την απαγωγή.

Ο Σκοτ Μουρ είχε για ορισμένο καιρό έδρα το Ναϊρόμπι προτού μεταβεί στο Γκαλκάγιο, όπου πιστεύεται ότι πήγε για να συγκεντρώσει υλικό για τη συγγραφή ενός βιβλίου αναφορικά με την πειρατεία στη Σομαλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα