Δείτε την ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες που δημοσίευσε η El Pais

Με πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία ενός διασωληνωμένου άνδρα, που υποτίθεται πως ήταν ο Ούγκο Τσάβες, κυκλοφόρησε η ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Η εφημερίδα υποστήριζε στο πρωτοσέλιδο ότι επρόκειτο για αποκλειστική φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρατείται μυστική, από τότε που μετέβη για θεραπεία στην Αβάνα.

Όπως αποδείχτηκε όμως η φωτογραφία ήταν ψεύτικη και η διεύθυνση της εφημερίδας μπλόκαρε αμέσως την κυκλοφορία της και απέσυρε το «ντοκουμέντο»

από την ιστοσελίδα της, που είχε μείνει περίπου 30 λεπτά στον «αέρα».

Η El Pais αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται στην Κούβα ύστερα από υποτροπή του καρκίνου. Το διάστημα αυτό η Βενεζουέλα ταλανίζεται από τις αμφιβολίες και τις εικασίες για τις πιθανότητες επιβίωσής του.

«Μετά τη διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για τον Ούγκο Τσάβες, η εφημερίδα μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσής και προχώρησε στη διανομή νέα έκδοσης στα σημεία πώλησής της», τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα δεν κατάφερε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις συνθήκες, τον τόπο και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας.

Σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter του υπουργού Ενημέρωσης της Βενεζουέλας Ερνέστο Βιλέγας, η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια βιντεοσκόπησης χειρουργικής επέμβασης σε άλλον άνθρωπο (έναν ασθενή με ακρομεγαλία) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Bouture.

Keywords
Τυχαία Θέματα