Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει από σήμερα το απόγευμα ο καιρός, με έντονα φαινόμενα, όπως καταιγίδες και χιόνια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Οι

νότιοι άνεμοι θα φθάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ. Το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:

Το Σάββατο (8-12-12) από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή (9-12-12) θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

Δείτε πού θα χιονίσει σήμερα, Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείζον 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Τοπικές νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι τοπικά έντονα.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που γρήγορα θα ενισχυθούν στα 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα

Keywords
Τυχαία Θέματα