Δείτε πόσο μείωσε το μισθό του ο πρόεδρος μιας χώρας!

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε αποφάσισε να περικόψει τον μηνιαίο μισθό του στα 4.000 δολάρια (2.800 ευρώ) λόγω της οικονομικής κρίσης και των "δύσκολων καιρών" που περνά η χώρα, ανέφεραν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.


"Τώρα κερδίζω 4.000 δολάρια (ΗΠΑ) επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι. Το αποφασίσαμε αυτό διότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι αυτήν την περίοδο" δήλωσε ο 90χρονος Μουγκάμπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν και δημοσιεύτηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης

της Ζιμπάμπουε.

Δεν διευκρινίστηκε πάντως ποιος ήταν μέχρι σήμερα ο μισθός του προέδρου σε μια χώρα όπου το ποσοστό ανεργίας φτάνει στο 80% και όσοι εργάζονται κερδίζουν κατά μέσο όρο 300 δολάρια τον μήνα.

Ο Μουγκάμπε, που κυβερνά τη χώρα αδιαλείπτως μετά την ανεξαρτησία της το 1980 δεν διευκρίνισε επίσης ποιες είναι οι άλλες πηγές εισοδήματός του, εκτός του μισθού του. Ο πρόεδρος είναι γνωστός για τον πολυτελή βίο του, είναι επικεφαλής πολλών εταιρειών και πρόσφατα έχτισε μια ιδιωτική κατοικία στα προάστια της Χαράρε, το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Η κόρη του παντρεύτηκε τον περασμένο μήνα παρουσία 4.000 προσκεκλημένων και ο Μουγκάμπε δώρισε στους νιόπαντρους το ποσό των 100.000 δολαρίων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι περιορίζει στα 6.000 δολάρια μηνιαίως την αποζημίωση που λαμβάνουν οι διευθυντές των κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, μετά από μια σειρά δημοσιευμάτων που κατήγγειλαν ότι μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της υπηρεσίας κοινωνικής ασφάλισης λάμβανε 535.499 δολάρια τον μήνα.

Η Ζιμπάμπουε βγαίνει πολύ αργά από την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας που την ανάγκασε να εγκαταλείψει το νόμισμά της, η αξία του οποίου είχε καταντήσει πλέον μηδενική.

Διαβάστε επίσης: Κροκόδειλοι κατασπάραξαν 17 μετανάστες! (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα