Δεύτερο βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 50χρονου αφροαμερικανού

Δεύτερο βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία του 50χρονου αφροαμερικανού Γουόλτερ Σκοτ από έναν λευκό αστυνομικό έδωσαν στη δημοσιότητα οι…

Ο 33χρονος αστυνομικός, Μάικλ Σλάγκερ, σταμάτησε τον Σκοτ για έλεγχο, στο Νορθ Τσάρλεστον.

Όταν εκείνος το έβαλε στα πόδια, ο Σλάγκερ τον καταδίωξε και τον σταμάτησε. Εκεί ακολούθησε διαπληκτισμός. Ο Σκοτ άρχισε και πάλι να τρέχει και τότε ο αστυνομικός πυροβόλησε οκτώ φορές τον Σκοτ και τον πέτυχε πέντε.

Ο Σλάγκερ συνελήφθη, εκδιώχθηκε

από την αστυνομία της Νότιας Καρολίνα και κατηγορείται για φόνο.

Στο δεύτερο βίντεο, τραβηγμένο από το περιπολικό, φαίνεται η στιγμή που ο Σλάγκερ σταματάει τον Σκοτ, και εκείνος απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο.

Σύμφωνα με το νόμο, η χρήση θανατηφόρου βίας δικαιολογείται όταν υπάρχει κίνδυνος για τους αστυνομικούς ή τους πολίτες, ή σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν ο ύποπτος έχει τραπεί σε φυγή μετά τη διάπραξη ενός αδικήματος ή μιας εγκληματικής πράξης.

Στην περίπτωση του Νορθ Τσάρλεστον, ο αστυνομικός δήλωσε αργότερα ότι απειλείτο από τον Σκοτ, αλλά μετά την προβολή του πρώτου βίντεο την περασμένη Τρίτη, ο Σλάγκερ κατηγορήθηκε για φόνο και εκδιώχθηκε από την αστυνομία.

«Είναι εκτέλεση, ξεκάθαρα και απλά. Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον άνδρα αυτόν στην πλάτη, έριξε εναντίον του οκτώ φορές», εξήγησε ο Ράντολφ ΜακΛάφλιν, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Pace στη Νέα Υόρκη.

Ο αδελφός του 50χρονου Αφροαμερικανού εξέφρασε την ελπίδα ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε αλλαγές στην αστυνομία, την οποία κατέστησε υπόλογη για την τραγωδία που ζει η οικογένειά του.

«Οι αστυνομικοί πρέπει να δίνουν λογαριασμό και να σκέφτονται δυο φορές προτού να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους για να σκοτώσουν ανθρώπους», είπε ο αδελφός του Ουόλτερ Σκοτ, ο Άντονι. «Θα πρέπει να το σκέφτονται καλά πριν αφαιρέσουν τη ζωή κάποιου με τόσο ηλίθιο τρόπο, πριν σκοτώσουν έναν άνθρωπο», συνέχισε, τονίζοντας ότι «Κάτι πρέπει να γίνει».

Ο αστυνομικός είχε σταματήσει τον Σκοτ για έναν απλό έλεγχο της τροχαίας. Οι δύο άνδρες όμως ήρθαν σε αντιπαράθεση, όπως αφηγήθηκε ο αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε τη σκηνή.

Η κηδεία του Ουόλτερ Σκοτ, που ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών, θα γίνει το Σάββατο. Την Τετάρτη οργανώθηκαν ειρηνικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας καθώς και μια αγρυπνία στη μνήμη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα