Χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση για το Κυπριακό

22:09 7/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο «μαραθώνιος» συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο για το Κυπριακό.

Η είδηση που βγήκε από τις συνεδριάσεις, είναι πως δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινή στάση αναφορικά με τους χειρισμούς της ελληνοκυπριακής πλευράς στο κυπριακό. Μάλιστα, μετά το τέλος της συζήτησης, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου δεν ήταν σε θέση να εκδώσουν ούτε κοινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ το κλίμα

ήταν αρκετά έντονο, με πολλές διαφωνίες, αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων, όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, πλην του ΑΚΕΛ, στήριξαν τη θέση της ΕΔΕΚ για απόσυρση της σύγκλισης που υπήρξε με την τουρκοκυπριακή πλευρά στο θέμα της απόλαυσης των τεσσάρων ελευθεριών από Τούρκους υπηκόους.

Τα κόμματα επίσης, πλην του ΑΚΕΛ, στήριξαν την πρόταση του ΕΥΡΩΚΟ ότι το περίγραμμα λύσης, που κατέθεσε ο πρόεδρος Χριστόφιας στα Ηνωμένα Έθνη δεν συνάδει με την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας επαναβεβαίωσε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου την προσήλωσή του στην ομόφωνη απόφαση του 2009 και τεκμηρίωσε ότι οι ενέργειες και προτάσεις του συνάδουν με αυτήν.

Στις επικρίσεις των κομμάτων και στα περί διάστασής τους με τον πρόεδρο Χριστόφια ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι το Εθνικό Συμβούλιο είναι συμβουλευτικό σώμα.

Ο λαός, τόνισε, ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι προεδρικό συμβούλιο.

Απέρριψε επίσης τα περί μη ενημέρωσης του νυν και του τέως προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου και Μάριου Καρογιάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα