Χ. Ξηρός: Η επανάσταση θα συνεχιστεί

14:51 4/1/2015 - Πηγή: NewsBomb
Την επίσκεψη του δικηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, δέχθηκε ο συλληφθείς Χριστόδουλος Ξηρός, στην ΓΑΔΑ όπου και κρατείται από το μεσημέρι…

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση ο Ξηρός είχε καταλάβει πως παρακολουθείται στενά και θα προσπαθούσε να αποδράσει, ωστόσο

οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής δεν του άφησαν τέτοιο περιθώριο.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο Ξηρός του εκμυστηρεύτηκε πως δεν ήθελε η επιχείρηση σύλληψής του να συμβεί βραδινές ώρες, προκειμένου να απέφευγε τυχόν πυροβολισμούς που ίσως είχαν πλήξει και ανυποψίαστους πολίτες. Μάλιστα, όπως ο ίδιος σημείωσε στον δικηγόρο του χαρακτηριστικά, ενώ είχε πάντα μαζί του όπλο δεν επιθυμούσε να το χρησιμοποιήσει, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «δεν είμαι τζιχαντιστής».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός τόνισε ότι δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση ο Ξηρός αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το απόγευμα της Κυριακής 4-1-15 ο Ξηρός θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Που στρέφονται οι έρευνες

Μια γυναίκα που φέρεται πως είχε συχνές επαφές με τον Ξηρό αναζητούν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτή βοήθησε τον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη να κρυφτεί στην Ανάβυσσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα