Α.Σαμαράς: Παλεύω μόνος μου!

Την θέση της κυβέρνησης για τα μέτρα και το πολυνομοσχέδιο ανέπτυξε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Εδώ και 4 μήνες αλλάζουμε τα πάντα. Τρέχουμε να διαπραγματευτούμε, να βρούμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Σήμερα είναι η πιο δύσκολη απόφαση εδώ και 37 χρόνια. Πολλά από τα μέτρα είναι σωστά και έπρεπε να τα είχαμε πάρει μόνοι μας εδώ και χρόνια. Υπάρχουν όμως και άδικα μέτρα – μειώσεις μισθών

και συντάξεων. Δεν μπορούμε όμως να αγνοούμε την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Από τα μέτρα δεν πρέπει να εξαιρείται κανείς. Υπάρχουν κόμματα που χαϊδεύουν αυτιά, όπως απόψε. Προωθούν προνόμια, όχι δικαιοσύνη. Υπάρχει ανάγκη να σταθεροποιηθεί η χώρα, όχι να τιναχθεί στον αέρα. Για να σωθεί ένας λαός, πρέπει να το θέλει και ο ίδιος. Δίνουμε μάχη για την ανάκτηση της αξιοπιστίας. Ψηφίζουμε για το αν θα παραμείνουμε στην Ευρωζώνη ή αν θα οδηγηθούμε στην απόγνωση, για το εάν θα βγούμε ενωμένοι από την κρίση ή εάν συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε. Κάποιοι νομίζουν, ότι έχουν αποκλειστικότητα στην ευαισθησία. Τι νομίζουν, ότι εμείς δεν πονάμε; Σπρώχνουν την κοινωνία σε δυσβάσταχτο πόνο. Αυτά που ψηφίζουμε απόψε οδηγούν σε μία νέα προοπτική. Μόνο το 10% της επόμενης δόσης θα πάει για την εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Σύντομα θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

Με την σωτηρία του τραπεζικού συστήματος θα επιστρέψουν οι καταθέσεις, θα ενισχυθεί η ρευστότητα, θα επιτρέψει την ανάκαμψη, θα εξαφανιστεί η «δραχμοφοβία». Για πρώτη φορά τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία το 2013 θα είναι περισσότερα από εκείνα που θα βγουν, γεγονός που θα συγκρατήσει την ύφεση. Παλεύω προσωπικά να πάρουμε περισσότερα από τα 31,5 δισ. Καταργούμε προνόμια, ανοίγουμε επαγγέλματα, αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα. Όλα αυτά είναι μία επανάσταση. Δουλεύουμε για να γίνει η Ελλάδα σύγχρονη Δημοκρατία. Άλλοι δεν έχουν πρόγραμμα, άλλωστε ομολογούν ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Και όμως ζητούν εκλογές, μιλούν για Χούντα, για Κόλαση, όμως την Κόλαση δεν την φέραμε εμείς, αλλά εκείνοι που έδιωξαν τα εργοστάσια, εκείνοι που ζητούσαν συνέχεια προνόμια. Τα ψέματα τελείωσαν. Εμείς θέλουμε η χώρα να φύγει μπροστά, να μείνει στο ευρώ και να προοδέψει. Εμείς θεμελιώσαμε σε αυτόν τον τόπο την Δημοκρατία και για αυτό δεν παίζουμε με την Δημοκρατία. Εμείς βάλαμε την χώρα στην Ευρώπη και για αυτό δεν παίζουμε με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Δεν μπορέσαμε να εκπληρώσουμε όλες τις υποσχέσεις μας, όμως η δέσμευσή μας για ανακούφιση των πιο αδικημένων θα υλοποιηθεί σε βάθος 4ετίας. Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα ….τα τελευταία! Όποια βελτίωση χρειαστεί στο μέλλον θα γίνει από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει τέτοια ρήτρα στη συμφωνία.

Έχουμε αρχίσει να πιάνουμε τους στόχους. Όσο πιο μεγάλη στήριξη δώσετε απόψε με την ψήφο σας, τόσο πιο θετικός θα είναι ο αντίκτυπος. Όσοι υπερασπίζονται τις σπατάλες, δεν υπερασπίζονται κεκτημένα δικαιώματα. Στο απυρόβλητο της φοροδιαφυγής δεν θα μεί

Keywords
Τυχαία Θέματα