Αποκαλύψεις της Αστυνομίας για το μαφιόζικο κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη

Στοιχεία σοκ έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πολυμελές κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δρούσε στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΘ

Συνελήφθησαν συνολικά (53) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στους

συλληφθέντες περιλαμβάνονται (5) αρχηγικά μέλη των οργανώσεων, επιχειρηματίες, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, δημοσιογράφος, γιατρός και αστυνομικός.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και (2) ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής.

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα έσοδά των οργανώσεων

Ολοκληρώθηκε σήμερα (19-1-2012) το πρωί η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των τεσσάρων αυτών εγκληματικών οργανώσεων το Ελληνικό Δημόσιο έχει στερηθεί σημαντικά έσοδα, που υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, για τη μεγάλη αυτή επιτυχία των Υπηρεσιών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο Υπουργός δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα, που αποκομίζουν παράνομα τεράστια οικονομικά ποσά, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από σημαντικά έσοδα, είναι διαρκής και κυρίως, χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις».

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, πενήντα τρία (53) συνολικά άτομα, εκ των οποίων (5) αρχηγικά στελέχη και (48) κύρια και περιφερειακά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός, δημοσιογράφος, ιατρός, ένας υπάλληλος Π.Α.Ε και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Στόχος των εκβιαστών επιχειρηματίες

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες συνήθως δρούσαν αυτοτελώς, ενώ συνεργάζονταν σε κάποιες περιπτώσεις. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων :

Keywords
Τυχαία Θέματα