Αποχή των γαλάζιων βουλευτών από νομοσχέδιο του Υπ.Οικονομικών

Τα απόνερα του ανασχηματισμού καλείται να διαχειριστεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θέλοντας να μη διαταράξει την προσπάθεια για σταθερότητα της χώρας, προτίμησε να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Μετά την αρχική ευφορία για τη σκληρή στάση του πρωθυπουργού στο θέμα της ΕΡΤ, η γαλάζια κοινοβουλευτική βρίσκεται σε αμηχανία καθώς οι δυσαρέσκεια για το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι διάχυτη

μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εισπράξει δυσαρέσκεια από τη σύμπραξη της με «φθαρμένα υλικά του παρελθόντος».

Εκτός αυτής της άποψης πάντως, δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προσωπικές πικρίες από την έξοδο τους από το κυβερνητικό σχήμα ή τη.. μη είσοδο τους, ωστόσο δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν θα υπάρχουν αντιδράσεις στο Συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά την Παρασκευή.

Το κλίμα αυτό μάλιστα, αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την πρόσβαση φορολογικών Αρχών σε καταθέσεις, κάρτες και δάνεια. Από τους 123 γαλάζιους βουλευτές, μόλις ένας ζήτησε να μιλήσει προκειμένου να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο.

Ο «τολμηρός» ήταν ο βουλευτής Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος πάντως απευθυνόμενος προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ανδρέα Μαυραγάνη τόνισε πως «η στήριξη που παρέχεται στην κυβέρνηση είναι υπό αίρεση και μέχρι να αποδειχθεί ότι μπορεί να παράγει αποτέλεσμα». Το νομοσχέδιο πάντως πέρασε, έχοντας και τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα