Απάντηση Ρεπούση στην Αρχιεπισκοπή για τον «συνωστισμό εμμονών»

18:14 6/9/2013 - Πηγή: NewsBomb

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, απάντησε στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, που την κατηγόρησε για «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών» γύρω από τις τοποθετήσεις της, σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών.

Η κα Ρεπούση επεσήμανε : «Είπαμε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω το ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός. Και δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει

ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης είχε απαντήσει συγκεκριμένα, επί των τοποθετήσεων της Μαρίας Ρεπουση:

«Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της», σχολίασε ο κ. Κονιδάρης.

«Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα», πρόσθεσε.

Την επίσημη θέση του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε ο υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο οποίος δήλωσε: «Η άποψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Μόνον η διδαχή μιας συντηρητικής μελέτης των θρησκευτικών, δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των θρησκειών».

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί ξανά η Ρεπούση: Να καταργηθούν τα Θρησκευτικά

Ρεπούση: Η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει Καμίνη – Είναι πολύ καλός δήμαρχος!

Οι απολογητές του ναζισμού δεν είναι χορτοφάγοι

Άδειασμα της Ε.Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μ.Ρεπούση

Keywords
Τυχαία Θέματα