Αντιμέτωπη με την πολιτική της η Γερμανία

Πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης στην πολιτική της Μέρκελ και εντός Γερμανίας.


Τους καρπούς των αντιλαϊκών πολιτικών της καλείται να μαζέψει η Άνγκελα Μέρκελ, καθώς το κλίμα αντιγερμανισμού που επικρατεί στον ευρωπαϊκό Νότο, αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται αντιληπτό και στο Βερολίνο.

Η «Κερκόπορτα» του κουρέματος καταθέσεων που άνοιξε στην Κύπρο σε συνδυασμό με τη λιτότητα

που έχει επιβάλει η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο έχουν δημιουργήσει ένα αντιδραστικό κοκτέιλ που απειλεί να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία εποχή που υποτίθεται πως η ολοκλήρωση έπρεπε να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα.

Το μήνυμα πως η πολιτική της Μέρκελ απομονώνει τη Γερμανία και αποσυνθέτει την Ευρώπη φαίνεται πως αρχίζουν να το παίρνουν και στο Βερολίνο, με την υπουργό Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σνάρενμπέργκερ να ζητά αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους λαούς.

Τη σκυτάλη τις τελευταίες μέρες έχουν πάρει και τα γερμανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για αδιέξοδη πορεία που παίρνει η Ε.Ε., δείχνοντας πως είναι ουσιαστικά θέμα χρόνου η συζήτηση να φτάσει μέσα στο γερμανικό κοινοβούλιο, με την προεκλογική περίοδο να έρχεται όλο και πιο κοντά, επηρεάζοντας τη στάση της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα