Αν αντέξουμε...

Τουλάχιστον ο Σαμαράς δεν είναι σαν τον προηγούμενο, τον Γεωργάκη, που ζούσε σε άλλο πλανήτη ο άνθρωπος.


«Αν αντέξουμε μέχρι τον Αύγουστο, από Σεπτέμβρη θα μπούμε στην ανάκαμψη», είπε χθες βράδυ σε ομάδα βουλευτών του ο πρωθυπουργός. Αισιόδοξος ή όχι, ο Σαμαράς δεν διστάζει να πει μία σκληρή αλήθεια: αν αντέξουμε μέχρι τέλος του καλοκαιριού.

Βάζει ένα «αν» και έχει πολύ δίκιο. Γιατί κάθε μέρα που περνάει η θηλιά

σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από το λαιμό όλων μας. Τώρα το μακρύ χέρι του κράτους αρπάζει και μισθούς και συντάξεις και τραπεζικές καταθέσεις όλων όσων χρωστάνε στην εφορία. Δεν πειράζουν μόνο αυτούς που έχουν μηνιαίο εισόδημα μέχρι 1.000 ευρώ.

Θα αντέξουμε, που σημαίνει ότι δεν θα βγούμε στους δρόμους, δεν θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση σε πτώση, δεν θα υπάρξει μία κοινωνική εξέγερση ανέργων, πεινασμένων και απελπισμένων;

Δεν είμαι προφήτης για να προβλέψω τι θα γίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αλλά επειδή δεν μ' αρέσει να χαϊδεύω και τα αυτιά κανενός και να γράφω αυτά που θέλουν μερικοί να διαβάζουν, θα σας πως αυτό που πρέπει να κάνουμε κατά τη δική μου άποψη. Και αυτό το πρέπει συνδέεται με το να αντέξουμε. Πρέπει να αντέξουμε, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα.

Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση (δικαιολογημένη απόλυτα) οδηγεί μόνο στο χάος και σε επανάληψη όσων όλων στερηθήκαμε και υποφέραμε τα τελευταία τρία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα