Coca-Cola 3Ε -Kar-Tess Holding: Δεν ανανεώνεται η συνεργασία τους

H συμφωνία μετόχων μεταξύ της Kar-Tess Holding και της The Coca-Cola Company και των θυγατρικών αυτής (TCCC) καθώς και η μεταξύ τους συμφωνία εταιρικών σχέσεων αναφορικά με την Coca Cola Τρία Έψιλον (η οποία συνήφθη για την εξαγορά της Coca-Cola Beverages plc από την Hellenic Bottling Company SA το 2000) θα παύσουν να ισχύουν κατά την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και δεν θα ανανεωθούν αναφορικά

με την Coca-Cola HBC AG (CCHBC).

Σημειώνεται ότι την 11η Οκτωβρίου 2012, η CCHBC ανακοίνωσε την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής προκειμένου να αποκτήσει το σύνολο των κοινών μετοχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον με σκοπό την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

H CCHBC αναμένει ότι η ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης θα λάβει χώρα στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2013. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η CCHBC υποστηρίζει τη μη ανανέωση των συμφωνιών αυτών, καθότι αυτή εναρμονίζεται με τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης που θα υιοθετηθούν από την CCHBC σε σχέση με την προτεινόμενη εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Παράλληλα, τόσο η Kar-Tess Holding όσο και η TCCC επιβεβαίωσαν ότι υποστηρίζουν τη συναλλαγή και τις προοπτικές του Ομίλου της CCHBC. Η TCCC έχει συμφωνήσει να παρατείνει τη διάρκεια των συμβάσεων εμφιάλωσης με τον όμιλο της Coco-Cola Τρία Έψιλον μέχρι το 2023.

Επίσης, μέτοχοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον που κατέχουν, μαζί με την Kar-Tess Holding και την TCCC, περίπου 60% του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας, επανεπιβεβαίωσαν ότι υποστηρίζουν τη συναλλαγή. Ενόψει της επιβεβαίωσης αυτής, η CCHBC δεν προτίθεται να ζητήσει από τους μετόχους αυτούς να επεκτείνουν την διάρκεια των έγγραφων δεσμεύσεων που είχαν παράσχει.

Περαιτέρω, η CCHBC εξασφάλισε την επέκταση ισχύος των συμφωνιών χρηματοδότησης σχετικά με τη συναλλαγή, προκειμένου αυτές να προσαρμοστούν με το αναμενόμενο σήμερα χρονοδιάγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα