Xριστόφιας: Μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ πολιτών και ΕΕ λόγω κρίσης

20:14 7/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Ισπανό Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Valcarcel Siso.

Καλωσορίζοντας τον κ. Siso στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η οικονομική κρίση χτύπησε τόσο την Κύπρο όσο και την Ισπανία, προσθέτοντας ότι «τα σπασμένα πληρώνουν και οι Τοπικές Αρχές και οι Περιφέρειες».

Σημείωσε ότι η προοπτική της ΕΕ, σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς που

έγιναν πριν από τρία χρόνια, ήταν να μικρύνει η απόσταση μεταξύ του πολίτη και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, κάνοντας παράλληλα λόγο και για το δημοκρατικό έλλειμμα της ΕΕ.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι αντί αυτή η απόσταση μεταξύ της Ένωσης και των απλών πολιτών να μικραίνει, έχει μεγαλώσει, όπως είπε, ένεκα του γεγονότος ότι είναι οι απλοί πολίτες που πληρώνουν την οικονομική κρίση, σύμφωνα με το SigmaLive.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη όπως η ΕΕ προχωρήσει σε αλλαγές των πολιτικών που ακολουθούσε μέχρι σήμερα ενόψει και της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», με στόχο, όπως είπε, τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης.

Είπε, επίσης, ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται στις μικρές χώρες-μέλη της ΕΕ «χωρίς εγωιστικά συμφέροντα, δηλαδή», όπως εξήγησε, «δεν φιλοδοξεί να ηγηθεί της Ένωσης, όπως μεγάλες χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα