Tι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για το ελληνικό πολιτικό αδιέξοδο

Την είδηση της αποτυχίας των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης και τη διεξαγωγή νέων εκλογών μεταδίδουν με συνεχή ενημέρωση τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ.

« Η Ελλάδα θα διεξάγει νέες εκλογές, αφότου οι πολιτικοί απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση την Τρίτη, εννέα μέρες μετά από μια ατελέσφορη ψήφο, παρατείνοντας την πολιτική κρίση

που ωθεί την χώρα πιο κοντά στην χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ» αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι Financial Times σχολιάζουν με έμφαση την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς, πέφτοντας κάτω από το 1,28 έναντι του δολαρίου, το πιο χαμηλό επίπεδο από τον Ιανουάριο, ενώ από τους φόβους μετάδοσης επηρεάστηκαν και άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα όπως η σουηδική κορόνα.

Το πρακτορείο Associated Press γράφει πως η είδηση της διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών στην Ελλάδα καταβαραθρώνει την πορεία των χρηματιστηρίων.

Το BBC τονίζει πως το ναυάγιο των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και ο δρόμος προς νέες εκλογές θα ωθήσει τους ευρωπαίους ηγέτες όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει να διακόψουν την χρηματοδότηση της χώρας , αν η Ελλάδα απορρίψει το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε τον Μάρτιο. «Αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε χρεοκοπία για την Ελλάδα και στην βέβαιη έξοδό της από την ενιαία νομισματική ένωση» διευκρινίζει το βρετανικό δίκτυο.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και το αμερικανικό δίκτυο CNN το οποίο σαν έκτακτη είδηση μετέδωσε τις νέες εκλογές στην Ελλάδα, ενώ ακόμη αναρωτιέται αν η χώρα μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα