Steve Jobs: Ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στην τεχνολογία!

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, έφυγε από την ζωή.

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών έπασχε από μία σπάνια μορφή όγκου του παγκρέατος και έπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο απεβίωσε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, σε ηλικία 56 ετών.

Η ζωή του

O Steven Paul Jobs

γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 1955 στο Σαν Φρανσίσκο και δόθηκε για υιοθεσία στο ζεύγος Jobs.

Ο Jobs μεγάλωσε στο Cupertino στην Καλιφόρνια πηγαίνοντας σχολείο και παρακολουθώντας αρχικά διαλέξεις στα κτήρια της Hewlett-Packard στο Palo Alto και αργότερα ως εργαζόμενος εκεί μαζί με τον Steve Wozniak ως καλοκαιρινή δουλειά.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο το 1972 ο Jobs γράφτηκε στο Reed College του Όρεγκον. Η παραμονή του εκεί ήταν σύντομη εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων παρακολουθώντας μόλις ένα εξάμηνο αλλά δεν τα παράτησε εύκολα και συνέχισε να παρακολουθεί ορισμένα μαθήματα χρησιμοποιώντας το πάτωμα στα σπίτια φίλων για να κοιμάται, μαζεύοντας κουτάκια Coca-Cola για μερικά δολάρια και συμμετέχοντας στο δωρεάν συσσίτιο του τοπικού ναού Hare Krishna.

Ο Jobs πολύ αργότερα δήλωσε για εκείνη την περίοδο ότι εάν δεν παρακολουθούσε το μοναδικό εκείνο μάθημα καλλιγραφίας στο κολέγιο ο Mac δεν θα είχε όλες αυτές τις γραμματοσειρές.

Το 1974 ο Steve Jobs επέστρεψε στην Καλιφόρνια και ξεκίνησε να παρευρίσκεται σε συναντήσεις στο Homebrew Computer Clube με τον Wozniak. Κατάφερε και βρήκε μια δουλειά στην πασίγνωστη τότε Atari ως τεχνικός μαζεύοντας χρήματα για να πραγματοποιήσει ένα πνευματικό ταξίδι στην Ινδία. Ο Jobs πραγματοποίησε το όνειρό του μαζί με τον Daniel Kottke λίγο αργότερα και η εμπειρία αυτή διαμόρφωσε την προσωπικότητά του. Επέστρεψε Βουδιστής και με ξυρισμένο κεφάλι φορώντας παραδοσιακή ινδική ενδυμασία. Κατά την παραμονή του εκεί ο Jobs πειραματίστηκε με ψυχεδελικά και LSD και αργότερα δήλωσε ότι αυτά ήταν ένα από δύο ή τρία κορυφαία πράγματα που είχε κάνει στη ζωή του. Πίστευε ότι οι άνθρωποι γύρω του που δεν καταλάβαιναν την αντικουλτούρα του δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με τη σκέψη του.

Μετά την επιστροφή του από την Ινδία ο Jobs συνέχισε την εργασία στην Atari αναλαμβάνοντας την κατασκευή του κυκλώματος για το παιχνίδι Breakout. Η Atari προσέφερε id="mce_marker"00 για κάθε τσιπ που δεν θα υπήρχε στη μηχανή. Ο Jobs δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ή τις απαραίτητες γνώσεις για την εργασία αυτή και έκανε μια συμφωνία με τον Wozniak για να μοιραστούν τα κέρδη. Ο Wozniak κατάφερε εν τέλει να μειώσει τον αριθμό των τσιπ κατά 50 με έναν σχεδιασμό που ήταν τόσο «σφιχτός» που δεν γινόταν να μπει στην αυτόματη παραγωγή!

Apple

To 1976 oι Steve Jobs, Steve Wozniak και Ronald Wayne με την χορηγία του Markkula Jr. ίδρυσαν την Apple. Οι Jobs και Wozniak ήταν φίλοι πολλά χρόνια και είχε έρθει η στιγμή που ο Jobs έπεισε τον Woz, ιδιοφυΐα στα ηλεκτρονικά, να κατασκευάσουν έναν υπολογιστή και να τον πουλήσουν. Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε αναγκάστηκαν να

Keywords
Τυχαία Θέματα