ΟΤΑΝ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΕΠΑΙΝΕΙ ΝΑΣΙΩΚΑ

Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο πρώην υπουργός, Αλέκος Παπαδόπουλος, στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην βουλευτή, Έκτορα Νασιώκα, με τίτλο «Ο Αγωγιάτης».

Η παρουσίαση έγινε στη Στοά του Βιβλίου, ενώπιον 28 νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Με μία ιστορία από το βιβλίο, ο Αλέκος Παπαδόπουλος

σχολίασε την αποχώρηση από την  ενεργό πολιτική πολιτικών όπως ο συγγραφέας Έκτορας Νασιώκας και ο Γιώργος Φλωρίδης. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος εξιστόρησε το εξής περιστατικό από το βιβλίο: ακούγοντας κάποιον άλλον αγωγιάτη να βρίζει τα θεία, ο Πάνος Θώδος (σ.σ. Πρωταγωνιστής του βιβλίου) τον επέπληξε. Τότε ο αγωγιάτης του είπε: «Πότε θα αδειάσουν επιτέλους οι στράτες από σένα;» (δηλαδή πότε θα πεθάνεις για να ερημώσουν οι στράτες).

«Αυτό – επισήμανε ο  κ. Αλ. Παπαδόπουλος – επαναλαμβάνεται  και στην εποχή μας πολύ σκληρά. Οι στράτες αυτές για πολλούς  σ’ αυτήν τη χώρα πρέπει να είναι άδειες, για να πηγαινοέρχονται κάποιοι ανενόχλητοι χωρίς την παρουσία κάποιων οι οποίοι θα τους υπενθυμίζουν ποιο είναι το καθήκον. Οι στράτες αυτές αδειάζουν, πιστέψτε με. Ένα τελευταίο άδειασμα της στράτας αυτής ήταν του  Έκτορα και του Γιώργου (Φλωρίδη), άλλοι προηγήθηκαν πριν. Αλλά θα μου πείτε, είναι καλό να αδειάζουν οι στράτες; Ναι, οι στράτες κάποια στιγμή να αδειάζουν γιατί όταν μπερδεύονται τα καλά και τα κακά, δεν εξυγιαίνονται  τα καλά, απλώς μολύνονται όλα. Και  τότε δημιουργούνται και ψευδείς εικόνες της κοινωνίας».

Ο πληροφοριοδότης του Neo, που ήταν παρών στην εκδήλωση, εντόπισε εκεί όλες τις… «φυλές» του ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό της έντονης κινητικότητας που υπάρχει στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην υπουργός και «σημιτικός» Κώστας Στεφανής και ο Σταύρος Μπένος, ενώ την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν οι παρακάτω:  οι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Τσιάρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλης Οικονόμου, ο συντονιστής της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, οι βουλευτές και πρώην υπουργοί κ. κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Σαλαγιάννης, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, καθηγητής κ. Γιάννης Τούντας, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές κ. κ. Παρασκευάς Αυγερινός, Κώστας Καρτάλης, Γιώργος Φλωρίδης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Ηλίας Καρανίκας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ηλίας Λαμπίρης, Δημήτρης Θάνος, Λάζαρος Λωτίδης, Γιώργος Δρυς, Δημήτρης Γκούσκος και Όλγα Ρενταρή – Τέντε, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη και πρώην βουλευτής κ. Σωκράτης Κοσμίδης,  πανεπιστημιακοί και πλήθος κόσμου. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος της Ελευθερίας Λαρίσης, Γιώργος Μακρής, που δεν προλάβαινε να… δέχεται αιτήματα από παριστάμε

Keywords
Τυχαία Θέματα