Kληρικός ζητά το θάνατο στελεχών της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης

20:48 7/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Μέτρα ασφαλείας γύρω από τις κατοικίες στελεχών της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης λαμβάνει η αστυνομία της χώρας, έπειτα από το κάλεσμα ριζοσπάστη ισλαμιστή κληρικού για θανάτωσή τους, αλλά και τη δολοφονία Μπελαΐντ στην Τυνησία.

Ο βίαιος θάνατος του Τυνήσιου πολιτικού της κοσμικής αντιπολίτευσης και σφοδρού επικριτή των ισλαμιστών καταδικάστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση στην Αίγυπτο.

Το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ

Ελ Μπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, επισήμανε σε δηλώσεις του ότι διατρέχει άμεσο κίνδυνο, μετά το κάλεσμα του ισλαμιστή κληρικού Μαχμούντ Σααμπάν σε θρησκευτικό τηλεοπτικό δίκτυο για την επιβολή θανατικής ποινής στους ηγέτες της κοσμικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο.

Ο Σααμπάν, μάλιστα, αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ελ Μπαραντέι, καθώς και στον αριστερό νασερικό, πρώην υποψήφιο για την προεδρία της Αιγύπτου, Χαμντίν Σαμπάχι.

Πάντως το κάλεσμα του κληρικού αποδοκιμάστηκε και από τις ισλαμιστικές πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται πολιτικά και ο πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα