Hagwalah: Το Αραβικό ντριφτ ή αλλιώς όταν η βλακεία δεν έχει τέλος

Στη Μέση Ανατολή η άμμος από την έρημο δημιουργεί μια πούδρα στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα κάποιοι να βλέπουν σε αυτό την ιδανική πίστα για ντριφτ, με κάποιο ασιατικής προέλευσης σεντάν. Ο τρόπος είναι απλός: ξεκινάς με ταχύτητα και «κόβοντας» το τιμόνι δεξιά- αριστερά η απότομη μεταβολή φορτίου διαταράσσει την ισορροπία του αυτοκινήτου και φέρνει την υποστροφή ή το γλίστρημα της ουράς.

Η παραπάνω είναι η απλή εκδοχή, μιας και υπάρχει η αρρωστημένη που ονομάζεται Hagwalah, γίνεται σε ανοιχτούς δρόμους και την ώρα που κυκλοφορούν αθώοι οδηγοί, μέχρι και σχολικά λεωφορεία,

όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν. Το όλο σκηνικό βλακείας ολοκληρώνεται με τους επιβαίνοντες να βγαίνουν από τα παράθυρα και να πυροβολούν στον αέρα με αυτόματα.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για να καταστείλει το φαινόμενο Hagwalah που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές αποφάσισε να περάσει νέο νόμο, που για τους πρωτάρηδες ντρίφτερ προβλέπει παρακράτηση του αυτοκινήτου για ένα μήνα και πρόστιμο 2.600 δολάρια. Όσοι πιαστούν για 2η φορά χάνουν το αυτοκίνητό τους για 3 μήνες, πληρώνουν το διπλάσιο πρόστιμο ενώ μπορεί να φυλακιστούν από 6 έως 12 μήνες. Η 3η φορά είναι και πιο φαρμακερή, μιας και το αυτοκίνητο παρακρατείται για 1- 5 χρόνια και πληρώνουν 10.600 δολάρια, ενώ οι επιβαίνοντες και θεατές θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο 390 δολάρια.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα