FT: Ο λαϊκιστής κύριος Τσίπρας

14:23 6/6/2012 - Πηγή: NewsBomb

Στο μικροσκόπιο των Financial Times ετέθη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο απεσταλμένος της βρετανικής εφημερίδας, Τζόσουα Τσάφιν αναφέρει ότι παρά την εικόνα του ριζοσπάστη πολιτικού, υπάρχουν ενδείξεις ότι η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα

ενθαρρύνει την επιστροφή της Ελλάδας στην κατάσταση προ του 2009, η οποία οδήγησε τη χώρα στο πρόγραμμα της τρόικας.

Ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί παρηγορητικό τόνο προς τους πολίτες και αποδίδει ευθύνες σε άλλους, την ίδια ώρα που ο ίδιος λειτουργεί ως μεγάφωνο της λαϊκής οργής. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δίδει έμφαση στην πρόθεση ανατροπής των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όμως πρέπει να γίνουν για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την αποκατάσταση της δημοσιονομικής υγείας της χώρας.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο, που «μετανάστευσε» στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα βρίσκουν ακροατήριο στους δημοσίους υπαλλήλους, που μεταπηδούν στο κόμμα του, βυθίζοντας το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι λαϊκιστικές τάσεις του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι έχει μελετήσει εντατικά την εποχή από την οποία υποστηρίζει ότι θέλει να απομακρύνει την Ελλάδα.

Επιφυλάξεις τηρούν οι Financial Times και για τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρκετοί πολίτες θα τον ψηφίσουν όχι επειδή πιστεύουν σ' αυτόν, αλλά επειδή φοβούνται ως λύση τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, επισημαίνει ο δημοσιογράφος, ο κ. Σαμαράς δεν έχει χρόνο να αλλάξει ένα κόμμα που φέρει το βάρος για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Γι αυτό, ποντάρει στον φόβο των πολιτών για την επιστροφή στη δραχμή, μια στρατηγική όμως που ελάχιστα εμπνέει.

Keywords
Τυχαία Θέματα