Eurogroup: Γιατί η Λαγκάρντ τάιζε σοκολατάκια τον Σόιμπλε;

Το παρασκήνιο του επίμαχου Eurogroup της Κυριακής για την Κύπρο αποκάλυψε η εφημερίδα Wall Street Journal περιγράφοντας γλαφυρά το τι συνέβη στις Βρυξέλλες πριν οι Ευρωπαίοι «στραγγαλίσουν» την Κύπρο.

Κύπριος αξιωματούχος που μίλησε στη WSJ πυποστήριξε ότι η συμφωνία της 25ης Μαρτίου

ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία στην κύβερνηση πως η πρώτη συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη. Μπλοφάραμε και χάσαμε. Η όλη υπόθεση ήταν ένα φιάσκο».

Την ίδια ώρα η εφημερίδα παρουσίασε και λεπτομέρεις του μενού του «μυστικού δείπνου» ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν φαν Ρομπάι, οι οποίοι συνέφαγαν αρνάκι με πατάτες και «επιδόρπιο» το μέλλον της Κύπρου.

Καθ' όλη τη διάρκεια των δραματικών ωρών ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να δηλώνει πως «πρέπει να βρεθεί λύση, δε γίνεται να είμαστε κάθε Σαββατοκύριακο εδώ».

Για να τον ηρεμήσει, η Κριστίν Λαγκάρντ του προσέφερε... σοκολατάκια M&M's, κάτι που σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους κάνει συχνά όταν οι διαπραγματεύσεις είναι μακρόσυρτες!

Keywords
Τυχαία Θέματα