CBN News: Επιστρέφει στο Ισραήλ μια «χαμένη φυλή»

Η επιστροφή μιας «χαμένης φυλής» στην «πατρίδα» της στο Ισραήλ θεωρείται ότι μπορεί να είναι μέρος της «βιβλικής προφητείας».

Το CBN News πήγε στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 50 μέλη της φυλής ‘Bnei Menashe’ (‘Φυλή του Μανασσή’). Η ομάδα ήταν η πρώτη από μια πολυαναμενόμενη μετανάστευση. Περίπου 2.000 μέλη της φυλής ζουν ήδη στο Ισραήλ, αλλά πριν από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση σταμάτησε την επιστροφή τους.

"Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου", δήλωσε ένα μέλος της φυλής. Ένας άλλος είπε στο CBN New ότι ήταν

«ενθουσιασμένος και συγκλονισμένος». Μια πρόσφατη απόφαση επιτρέπει τώρα όλα τα μέλη της Menashe Bnei, περίπου 7.000, να επιστρέψουν.

"Οι δέκα φυλές μπορεί να έχουν χαθεί για εμάς εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά ποτέ δεν χάθηκαν από την άποψη της ταυτότητάς τους," είπε ο Michael Freund, της οργάνωσης ‘Shavei Israel’, στο CBN News.

Ο Freund έχει εργαστεί χρόνια για να έρθει αυτή τη στιγμή. Είπε ότι πιστεύει ότι η φυλή Bnei Menashe αποτελεί εκπλήρωση της βιβλικής προφητείας.

"Ο προφήτης Ησαΐας λέει «al tera qui ka ani», που σημαίνει «μην φοβάσαι γιατί είμαι μαζί σου, λέει ο Θεός», εξήγησε ο Freund. "'Me israch avi zerecha," το οποίο μεταφράζεται «από την ανατολή θα φέρω το σπέρμα σου».

«Αυτοί είναι οι απόγονοι του Ισραήλ και έρχονται πίσω από τα ανατολικά», είπε. "Είναι σαν ο τίτλος της σημερινής είδησης γράφτηκε από τον προφήτη Ησαΐα 25 ή 2.600 χρόνια πριν. Αποτελεί ένα φαινόμενο." Η Ασσυριακή αυτοκρατορία εξόρισε τη φυλή του Μανασσή σχεδόν 3.000 χρόνια πριν. Παρόλο που εγκαταστάθηκαν στη βορειοανατολική Ινδία, τα μέλη της φυλής φύλαξαν τις εβραϊκές τους ρίζες για περισσότερο από 2.000 χρόνια. Πολλές χριστιανικές οργανώσεις βοήθησαν να τους φέρουν στο Ισραήλ. "Στην πραγματικότητα, οι Εβραίοι προφήτες είπαν όταν ο Θεός συγκεντρώσει τους Εβραίους πίσω από όλα τα πέρατα της γης τις τελευταίες ημέρες, ότι θα υπάρξει βοήθεια από τους ‘εθνικούς’ για να τους φέρουν πίσω", είπε ο David Parsons, της οργάνωσης ‘Christian Embassy Jerusalem’, στο CBN News.

"Είπε, (ο Θεός) «εγώ θα υψώσω την χείρα μου προς τα έθνη». Και έτσι έχουμε αυτή την πρόσκληση από τον ίδιο τον Θεό να συμμετάσχουμε σε αυτή την Aliya", είπε.

Άλλα 300 μέλη της φυλής αναμένεται να φθάσουν τον Ιανουάριο, ενώ χιλιάδες ακόμα πρόκειται να έρθουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα