BBC: Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία

H κρίση στέλνει τους Έλληνες στην Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΒC.

Κυβερνήτης πολιτικής αεροπορίας που βρήκε δουλειά στην Turkish Airlines δηλώνει πως η εταιρεία του στην Ελλάδα επηρεάστηκε από την ύφεση και δεν μπορούσε να του προσφέρει ένα βιώσιμο επίπεδο

απολαβών, με αποτέλεσμα τη μετακόμιση του ιδίου και της οικογένειάς του στην Κωνσταντινούπολη ώστε να συνεχίσει την καριέρα του.

Όπως σημειώνεται, όλο και περισσότεροι Έλληνες φεύγουν από τη χώρα τους, με την Κωνσταντινούπολη να έχει υποδεχθεί τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν χίλιους από αυτούς.

Αναφέρεται, επίσης, ότι πολλοί Έλληνες έχουν οικογενειακές ρίζες στην Πόλη. Μια τέτοια Ελληνίδα, η ιδιοκτήτρια ενός καφέ, λέει ότι πριν από δύο χρόνια έχασε τη δουλειά της ως γραμματέας σε μια μεγάλη ελληνική κατασκευαστική εταιρεία και είδε τη μετακόμιση στην Κωνσταντινούπολη ως ευκαιρία.

Ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Τεβφίκ Μπιλτζέν δηλώνει ότι οι Έλληνες στην Τουρκία απασχολούνται σε σχεδόν όλους τους τομείς, πρωτίστως στον τουρισμό. Προσθέτει επίσης ότι πολλοί γιατροί εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες στον τουρκικό τραπεζικό τομέα και ότι πολλοί, επίσης, ανοίγουν εστιατόρια και μπαρ. Αρκετοί δε είναι οι Έλληνες μουσικοί που βρίσκονται στην Τουρκία.

Ελληνίδα φοιτήτρια κοινωνιολογίας, τέλος, δηλώνει πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Ο Υπουργός υγείας καλεί για εργασία Έλληνες γιατρούς

Keywords
Τυχαία Θέματα