Ζώης: «Βαφτίζουν το κρέας ψάρι»

«Όποιος δεν ομολογεί ότι το πολυνομοσχέδιο περιέχει νέα δυσβάστακτα μέτρα, βαφτίζει το κρέας ψάρι», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζει «δρεπάνι που θερίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων» και κάνει λόγο για «μπανανίες».

Οκ. Ζώης εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο «δεν είναι απλώς μια συρραφή ασχέτων μεταξύ τους διατάξεων», αλλά «πρόκειται για «δρεπάνι» που θερίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων και ακρωτηριάζει, χωρίς κανένα απολύτως

σχέδιο και κριτήρια, τη Δημόσια Διοίκηση».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν τίθεταιθέμα νέων μέτρων, «η πραγματικότητα είναι ότι ο δοκιμαζόμενος και εξαθλιωμένος ελληνικός λαός φορτώνεται νέα δυσβάστακτα και οριζόντια μέτρα».

Ο κ. Ζώης στηλιτεύει το άρθρο 74 παρ. 13 του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου με το οποίο απαλλάσσονται «τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη που απορρέει από την λειτουργία του Ταμείου, κρίνοντας εκ των προτέρων τις ενέργειές τους ως επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο».

«Είναι δυνατόν να ψηφισθεί μια τέτοια διάταξη που παραπέμπει σε δημοκρατίες - μπανανίες;» αναρωτιέται ο κ.Ζώης.

Τέλος εκτιμά ότι «διακαής πόθος του Βερολίνου» είναι να οδηγηθούν χιλιάδες επιχειρήσεις της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας στο «λουκέτο», εξαιτίας της εφάπαξ επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν, σύμφωνα με την εκάστοτε ελληνική νομοθεσία και κρίθηκαν απότην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παράνομες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα