Κλιμάκωση κινητοποιήσεων σε Τοπική Αυτοδιοίκηση από ΠΟΕ – ΟΤΑ, Συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ

16:54 11/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων τους δια μέσου της πρόβλεψης για διαθεσιμότητα και κινητικότητα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται ήδη στη βουλή για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Τομέα.

Η ΠΟΕΟΤΑ, όπως και η ΟΛΜΕ (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) συμμετείχαν, νωρίτερα σήμερα, στο συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ έξω από τη Βουλή. Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ) και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι μετά τη διάλυση της πορείας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς είναι οι επόμενοι τομείς από όπου θα γίνουν απολύσεις. Η ΟΛΜΕ, από την πλευρά της, σύμφωνα με μέλη του ΔΣ, προετοιμάζεται για απεργία διαρκείας από το Σεπτέμβριο διεκδικώντας να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία με το σύνολο των καθηγητών τους. Ο κ. Σταύρος Τζιοτζιώτης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κατήγγειλε το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής στο Δημόσιο λέγοντας ότι στοχεύει να ενισχύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο, καθώς μαθητές εξωθούνται να εγγραφούν σε ΙΕΚ, απολύονται σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να καλυφθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες από ιδιωτικές εταιρείες.

Στο δρόμο βρίσκονται και οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι εντάσσονται από το Σεπτέμβριο σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα. Πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Αθήνας, πέρασαν από το συλλαλητήριο στη Βουλή, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα το βράδυ στις 8 για το ίδιο θέμα και το ΠΑΜΕ, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η ΓΣΕΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το σημερινό συλλαλητήριο, τονίζει ότι «οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα“.

Τη Δευτέρα, η ΠΟΕΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στις 8 το βράδυ, καθώς αναμένεται να διεξάγεται εκείνη την ώρα η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου εντός της Βουλής. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου θα γίνει και συναυλία στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά αρκετοί καλλιτέχνες ενώ υπάρχουν σκέψεις για περικύκλωση της Βουλής και παραμονή των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο εκεί όλη την νύχτα. Επίσης, την Τρίτη έχει κηρυχθεί, ήδη, 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα