«Ζητούμενο η σταθερότητα»

«Δεν είναι φασίστας ή ναζιστής όποιος ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Δεν καταλαβαίνουν ότι ενισχύοντάς την, ενθαρρύνουν μια εγκληματική συμπεριφορά» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη.

Όπως είπε, «μέρος των ιστορικών ψηφοφόρων

του ΠΑΣΟΚ διάλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Ωστόσο ιδεολογικά και αξιακά παραμένει μαζί μας. Οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς όπως εκφράζεται από την Ελιά ήρθαν δεύτεροι σε οκτώ περιφέρειες στις αυτοδιοικητικές εκλογές». «Ζητούμενο είναι η σταθερότητα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει προσωπικά σε σχέση με την ανασυγκρότηση του χώρου μετά τις ευρωεκλογές αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν έχει κάνει προσωπικές επιλογές και ζήτησε να μην λαμβάνονται υπ όψιν οι δημοσκοπήσεις αλλά να περιμένουμε το πραγματικό αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν χρειάζεται νέο ονομαστικό κούρεμα όπως το διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι το χρέος έχει κουρευτεί όσο δεν έχει γίνει ιστορικά στην παγκόσμια οικονομία και πως «αυτό που εμείς έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να κάνουμε κάτι που θα μας βοηθήσει χωρίς να μας φέρει σε αντίθεση με τους πάντες και να μας διώξει από την αγορά και την ομαλότητα». Υπάρχουν, συνέχισε, οι λεγόμενες παραμετρικές αλλαγές που αφορούν τα επιτόκια και τους χρόνους λήξης του δανείου που συνεπάγονται πολύ σημαντική ελάφρυνση του χρέους, «αλλά αυτό θα γίνει με έναν τρόπο που έχει υποδειχτεί από τους πλέον γνωρίζοντες τα πράγματα, που είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, και θα γίνει με έναν τρόπο ήπιο και φυσιολογικό, χωρίς κανένα πρόβλημα». Είπε ακόμα ότι, πρακτικά αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να βρούμε τρόπο να δανειστούμε τα 25 δισ. που χρωστάμε στο ΔΝΤ για να πάψει να υπάρχει η βάση της τρόικας, ο λόγος ύπαρξης της.

Keywords
Τυχαία Θέματα