Ζητεί έκτακτη σύγκληση συνόδου κορυφής

Να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκληση συνόδου κορυφής, ώστε να καταστήσει σαφές ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία απόφαση αποικιοποίησης της Κύπρου και διάλυσης της οικονομίας της, κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, επίσης, από τον Αντώνη Σαμαρά να προκαλέσει ο ίδιος τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Γιούρογκρουπ, ο κ. Τσίπρας, εκτίμησε ότι συνιστά βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας, όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αλλά συνολικά της Ευρώπης, και γι αυτό, όπως είπε, πρέπει να ματαιωθεί.

Τέλος, κάλεσε το Κυπριακό κοινοβούλιο να πει ένα «ηχηρό και περήφανο όχι» στα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 6μμ, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Κυπριακό λαό, έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ενώ αύριο κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη, μεταβαίνει στην Κύπρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα