Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για την ψηφοφορία

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη τις εξελίξεις στην Κύπρο, μετά και την παραδοχή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά στο κούρεμα των καταθέσεων. Οι πληροφορίες για το αν

θα πραγματοποιηθεί απόψε η ψηφοφορία είναι συγκεχυμένες και η οριστική απόφαση θα ληφθεί σε μία περίπου ώρα, κατά την σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή. Στις 5μμ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων για να αποφασίσουν επί του θέματος της ψηφοφορίας.

Μιλώντας στη σουηδική τηλεόραση, ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων, διότι -όπως είπε- θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα». Σε ερώτηση πώς θα χειριστεί την κατάσταση, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το «κούρεμα» δεν ήταν κάτι που αναμέναμε από την τρόικα και τους φίλους, όπως είπε, στο Eurogroup.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κυπριακή κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να καλύψει με δανεισμό από τα Ταμεία Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα μεγάλο μέρος των 5,8 δισ. ευρώ, για να αποφευχθεί το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών. Υπολογίζεται ότι το ποσό από τα Ταμεία Προνοίας φθάνει τα 5,2 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής αναχωρεί το απόγευμα για τη Μόσχα, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, ενώ στη Μόσχα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα