Ζητά συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου

Να αναλάβει τη θεσμική ευθύνη που του αναλογεί και να ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μπαλτάκου, πριν διακόψει η Βουλή για τις εκλογές, κάλεσε με επιστολή του τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κύριος Τσίπρας με το να ζητά συζητήσεις άνευ ουσίας, αρνούμενος συστηματικά τη διερεύνηση αυτής της πολύ βρόμικης υπόθεσης, συγκαλύπτει ένα μεγάλο έγκλημα εις βάρος του πολιτεύματος», υποστηρίζει από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, η οποία καλεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν τη δική της πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και των Υπουργών Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

«Ας σταματήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κρύψει την ανεπάρκειά του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Μέσα στον πανικό του και προσπαθώντας να αποκρύψει την ανυπαρξία προτάσεων και προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει ακόμα και να παίζει με τους θεσμούς», ανέφερε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως ο προσδιορισμός της διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης των πολιτικών αρχηγών ορίζεται ρητά στον Κανονισμό της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα