Ζητά να ανακληθεί το δημοψήφισμα ο Β. Βενιζέλος

«Με ανησυχούσε έντονα η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ δαπανούσε, επί τέσσερις σχεδόν μήνες, πολύτιμο εθνικό χρόνο λέγοντας προφανή ψέμματα, με τον ίδιο κυκλικό ρυθμό κάθε εβδομάδα», σημειώνει ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Capital σε άρθρο του με τίτλο: «Είναι πλέον ζήτημα εθνικής υπόστασης και δημοκρατίας». Προσθέτει ότι «βαδίζουμε
προς μια συμφωνία που βεβαίως εντάσσεται απολύτως στη λογική και το νομικό πλαίσιο του μνημονίου 2 και συνιστά τον προθάλαμο του μνημονίου 3».

Ο κ. Βενιζέλος αποδίδει κομματική σκοπιμότητα που κυριάρχησε επί της υποχρέωσης προστασίας του εθνικού συμφέροντος και, όπως λέει, ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός δεν έχει μόνο ηθικοπολιτική απαξία αλλά και μεγάλο οικονομικό κόστος.

«Μέσα σε δυο ημέρες το ζητούμενο για τον κ. Τσίπρα δεν είναι ένα υπερήφανο "όχι" στο δημοψήφισμα, αλλά μια άμεση συμφωνία! Την ίδια στιγμή που ζητάει να απορριφθούν στο δημοψήφισμα οι όροι του "μνημονίου 2,5" , υποβάλλει απεγνωσμένα αίτημα για "μνημόνιο 3", όχι πλέον μέσω του EFSF, αλλά μέσω του διαδόχου οργανισμού, του ESM. Αυτό προϋποθέτει όμως όρους ίδιους, αν όχι σκληρότερους. Το δημοψήφισμα πιθανότατα θα ανακληθεί. Αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό όμως είναι κατά κράτος πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Αν το δημοψήφισμα διεξαχθεί το "ναι" θα επικρατήσει και η κυβέρνηση θα απολέσει τη νομιμοποίηση της. Αν επικρατήσει το "όχι", η κυβέρνηση θα κληθεί να διαχειριστεί τον απόλυτο εγκλωβισμό της σε μια επιλογή που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή της χώρας και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού», υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα