Ζητά καθαρές αποφάσεις εδώ και τώρα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν «ξεκάθαρες αποφάσεις» απέναντι στην κρισιμότητα της κατάστασης στην ευρωζώνη, κατέστησε σαφές σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ομιλών και ως πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής Συστημικού Κινδύνου. Στο βαθμό που η αναβολή της συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου θα «επιτρέψει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων», στο ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

και της κρίσης χρέους, «αυτό είναι σημαντικό», καθώς είμαστε «στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας κρίσης», εκτίμησε ο κ. Τρισέ.

Απαντώντας σε ερωτήματα της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες,εξέφρασε την άποψη ότι η κρίση έχει φτάσει σε μια συστημική διάσταση.

H ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση έγινε με ακατάλληλο τρόπο, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα ανάρμοστης συμπεριφοράς την Ελλάδα.

Ο κ. Τρισέ υπογράμμισε ότι οι πιέσεις κρατικού χρέους μετακινήθηκαν από τις μικρότερες οικονομίες σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ.
«Τα σημάδια των πιέσεων είναι εμφανή σε κρατικά ομόλογα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ενώ το υψηλό επίπεδο αστάθειας στις χρηματιστηριακές αγορές υποδεικνύει ότι οι πιέσεις έχουν μεταδοθεί στις κεφαλαιαγορές ανά τον κόσμο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα