Εστία υπό κατάληψη

Τα προβλήματα της Εστίας του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου και η εγκαταλελειμμένη Εστία της Παντείου ήταν το αντικείμενο της έρευνας του Αθήνα 984 για τις Φοιτητικές Εστίες, που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στην Εστία του Πολυτεχνείου, το εννέα ορόφων κτίριο, με τα 650 δωμάτια, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '70, διαμένουν φοιτητές και άλλων σχολών, όπως της Φιλοσοφικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς και των ΤΕΙ Αθήνας
και Πειραιά.

Οι φοιτητές που μίλησαν στον Αθήνα 984 κατέταξαν στην πρώτη θέση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν την ανεπαρκή θέρμανση και ακολουθούν οι κοινόχρηστες τουαλέτες και μπάνια, καθώς και η ελλιπής φύλαξη του χώρου.
Επισημαίνουν και το γεγονός ότι από την κατασκευή της μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία εργασία επισκευής ή ανακαίνισης.

Η εστία που έχει φτιαχτεί απέναντι απο το Πάντειο δεν λειτουργεί απο το 1999, καθώς με τον σεισμό της Πάρνηθας είχε κριθεί ακατάλληλη. Το 2004 χαρακτηρίστηκε ολυμπιακό ακίνητο και παραχωρήθηκε σε ιδιώτη, ο οποίος όμως ποτέ δεν την ανακαίνισε.

Σήμερα τελεί υπό κατάληψη και εκει όπως καταθέτουν οι φοιτητές  διαμένουν άστεγοι, μετανάστες και εξωπανεπιστημιακοί.

Οι φοιτητές  που έχουν δικαίωμα για δωρεάν στέγαση μεταφέρονται είτε σε ένα ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο, το οποίο έχει συνάψει συμφωνία το Πάντειο με το ξενοδοχέιο, είτε σε άλλες εστίες.

«Δεν είναι το πρόβλημα μας μόνο οι εστίες. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν αίθουσες, ούτε αμφιθέατρα να κάνουμε μάθημα και αναγκαζόμαστε να χάνουμε κάποια μαθήματα», δήλωσαν στην Στέλλα Παπαμιχαήλ και τον Ισίδωρο Ρούσσο, οι φοιτητές, οι οποίοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μετά το πτυχίο τους να φύγουν στο εξωτερικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα