Ζητά αποφυλάκιση ο δολοφόνος του Τζ. Λένον

Ο Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν,ο οποίος πριν από 32 χρόνια πυροβόλησεκαι σκότωσε τον Τζον Λένον, θα έχει αυτήτην εβδομάδα την έβδομη ακρόαση στοισάριθμο αίτημα αποφυλάκισης του, απότο τμήμα Ακροάσεων της Νέας Υόρκης.

Η απόφαση για το αν θααφεθεί ελεύθερος θα ανακοινωθεί μέχριτο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο εκπρόσωποςτου τμήματος, Λίντα Φόγκλια. Κάθε δύοχρόνια μετά το 2000 ο Τσάπμαν κάνει αίτησηαποφυλάκισης, αλλά πάντα στο τέλοςεπέστρεφε στη φυλακή.

Μετά την τελευταίαακρόαση το 2010, η τριμελής επιτροπήαποφυλακίσεων ανέφερε σε γραπτέςπαρατηρήσεις ότι ο Τσάπμαν, «εμφανίζεταινα

αγνοεί τους κανόνες της κοινωνίαςμας και την ιερότητα της ανθρώπινηςζωής». Πριν από την ακρόαση η επιτροπήαποφυλακίσεων θα αναγνώσει δεκάδεςεπιστολές που επιχειρηματολογούνενάντια στην απελευθέρωση του Τσάπμαν,μεταξύ των οποίων και της χήρας τουΛένον, Γιόκο Όνο, η οποία θεωρεί ότιΤσάπμαν παραμένει επικίνδυνος για τηνίδια, τους δυο γιους του Λένον, το κοινόαλλά και για τον εαυτό του.

Ο 57χρονος Τσαπμανκαταδικάστηκε για το φόνο του Λένον τονοποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στηνπλάτη έξω από την πολυκατοικία πουδιέμενε ο μουσικός στη Νέα Υόρκη στις8 Δεκεμβρίου του 1980.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα