Κρίσιμη εβδομάδα επαφών

Καθοριστικής σημασίας επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση για παράταση κατά δύο χρόνια του χρόνου εφαρμογής των μέτρων λιτότητας.

Κλειδί των διαπραγματεύσεων η προσήλωση της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και η οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισεκατομμυρίων για την επόμενη διετία.

Σύμμαχος στην προσπάθεια του πρωθυπουργού για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής

προσαρμογής, αναμένεται να είναι ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς και οι χώρες του νότου.

Σκληρή αντίσταση αναμένεται να προβάλλει η γερμανική καγκελαρία καθώς -όπως επισημαίνει και η κυριακάτικη “Βελτ”- περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα.

«Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει» δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι υπεύθυνο να ρίχνεις χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα» ξεκαθάρισε -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters- ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα