Ζιπέ: Να τερματιστούν οι σφαγές στη Συρία

Πιθανός είναι ένας συμβιβασμός στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τη Ρωσία για τον τερματισμό βραχυπρόθεσμα της βίας στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η Γαλλία, προσθέτοντας ότι το Παρίσι είναι διατεθειμένο να εργαστεί πάνω σε μια νέα απόφαση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους.

Μιλώντας έπειτα από

συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ σημείωσε επίσης ότι το Παρίσι δεν θα αποδεχθεί μακροπρόθεσμα την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση.

«Μπορούμε πιθανώς να καταλήξουμε σε συμβιβασμό σε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο, ο οποίος είναι να τερματιστούν οι σφαγές», δήλωσε ο Ζιπέ σε δημοσιογράφους στη Βιένη έπειτα από διάσκεψη για το Αφγανιστάν.

«Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να τερματιστεί η βία και να δοθεί πολλή ανθρωπιστική βοήθεια στον συριακό λαό», σημείωσε.

Οι δύο χώρες προτίθενται να εργαστούν πάνω σε μια νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παρά το βέτο που άσκησε Μόσχα σε εκδοχή της απόφασης που στηριζόταν στο σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου στις 4 Φεβρουαρίου για μεταβίβαση της εξουσίας, προσέθεσε ο Ζιπέ.

«Είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε στη Νέα Υόρκη σε ένα σχέδιο απόφασης που θα είναι εμπνευσμένο από τον Αραβικό Σύνδεσμο για τον τερματισμό της βίας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα