«Υποβαθμίζεται ο ρόλος του ποδοσφαιριστή»

Ο ΠΣΑΠ το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά στις αδειοδοτήσεις και τόνισε ότι το μέτρο αυτό υποβαθμίζει τον ρόλο του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΠ ανέφερε:

«Στην προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να εφαρμοστούν κανονισμοί και διατάξεις για τα εδώ και χρόνια αυτονόητα, τα πρώτα και σίγουρα θύματα είναι και πάλι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Με τους περιορισμούς και τις κυρώσεις

για τις ομάδες που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Superleague θίγονται άμεσα, δίχως να φταίνε σε τίποτα απολύτως, οι ποδοσφαιριστές άνω των 22 ετών.

Πού θα πάνε όλοι οι συνάδελφοί μας που ανήκουν στις 6 ομάδες οι οποίες δεν αδειοδοτήθηκαν; Θα συνωστιστούν στις υπόλοιπες 10 ομάδες; ή θα αναγκαστούν να πάνε χαμηλότερα;

Τιμωρούμαστε και εμείς μαζί με τις ομάδες. Θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα και η δυνατότητα τουλάχιστον στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε να υπογράφουν νέα συμβόλαια με τις ομάδες που ήδη ανήκουν, είτε να μετακινούνται ελεύθερα όπου επιθυμούν γιατί διαφορετικά τους ωθούμε αναγκαστικά στην ανεργία ή σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Θα πρέπει να επανεξεταστεί αυτό το μέτρο-τιμωρία προς τις ομάδες, γιατί σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας, το μόνο βέβαιο είναι ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος και η παρουσία του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση γιατί διαφορετικά η επιχείρηση οικονομικής εξυγίανσης του ποδοσφαίρου μας θα έχει ρίξει στον Καιάδα πρώτα και μόνους από όλους τους ποδοσφαιριστές. Και αυτό είναι εξοντωτικό και απόλυτα άδικο.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π.
Στέλιος Γιαννακόπουλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα