Η Μ. Ηλιοπούλου στον ΑΘΗΝΑ984

Η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Μαρία Ηλιοπούλου, μίλησε την 01/06 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.
Για τις ελλείψεις προσωπικού στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, μεταξύ άλλων, είπε:

«Εμείς και φέτος μπορούμε να φιλοξενήσουμε 5.500 παιδιά, εφόσον μπορέσουμε να έχουμε  το ανάλογο προσωπικό. Αυτό είναι  το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε .
Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδαγωγών, αλλά και του βοηθητικού προσωπικού των παιδικών σταθμών είναι
συμβασιούχοι έργου, των οποίων οι υποθέσεις αυτή την στιγμή βρίσκονται στα δικαστήρια. Έτσι το αν θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε κανονικά, εξαρτάται κατά πολύ από την δικαστική έκβαση αυτών των υποθέσεων...

Για κάθε 25 παιδάκια θα πρέπει να υπάρχουν δύο παιδαγωγοί δια νόμου και για κάθε 12 βρέφη κάτω των 2,5 ετών, τρεις παιδαγωγοί. Οπότε εδώ είναι μια κόκκινη γραμμή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι "παίρνουμε όσα παιδιά έρθουν και θα τα βολέψουμε με το προσωπικό"... Από το δικαστήριο δόθηκε αναβολή με το σκεπτικό να ολοκληρωθεί η χρονιά... Το πρόβλημα είναι ότι εμείς είχαμε προγραμματίσει μέχρι τις 20 Ιουνίου να ανακοινώσουμε ποια παιδιά τελικά μπορούμε να φιλοξενήσουμε, κάτι που αυτή την στιγμή τινάζεται στον αέρα, με δεδομένη βέβαια την αγωνία των γονιών που περιμένουν να προγραμματίσουν τη δική τους ζωή».

Και πρόσθεσε: «Με το τακτικό προσωπικό μας μπορούμε να φιλοξενήσουμε χωρίς πρόβλημα 4.500 παιδιά. Τα 3.500  από αυτά είναι επανεγγραφές,οι οποίες φιλοξενούνταν και πέρυσι και  δεν υπάρχει περίπτωση να μην φιλοξενηθούν και φέτος...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα