ΥΠΟΙΚ: «Αναιρεί» το ΥΠΕΞ

Σε «υπερβάλλοντα ζήλο» απέδωσαν έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομικών το έγγραφο που έστειλε με δική του πρωτοβουλία το υπουργείο Εξωτερικών προς τις πρεσβείες της χώρας, ζητώντας τους να επιστρέψουν άμεσα στην Εφορία αδιάθετα χρήματα και κονδύλιά τους. Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, «οι πρεσβείες και τα προξενεία δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης». Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα διευκρινίσεις και

πλήρη ενημέρωση για το θέμα, για να μη δημιουργούνται στο εξωτερικό εντυπώσεις που πλήττουν την εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Έχει πάψει να μας εκπλήσσει η "εφευρετικότητα" του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στην προσπάθειά του να μαζέψει λεφτά από εδώ και από εκεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ διερωτάται: «Βοηθάει αυτό την όποια διαπραγμάτευση; Εντάσσεται σε κάποια στρατηγική; Υπαγορεύεται από τη θεωρία των παιγνίων;»

Keywords
Τυχαία Θέματα