Υπό «πολιορκία» το κέντρο της Αθήνας

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας αλλά και των μέτρων της Αστυνομίας έξω από δικαστικά κτίρια μετά από μπαράζ τηλεφωνημάτων για βόμβες. Κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας από Ρηγίλλης έως Αμαλίας και η Ακαδημίας από Κανάρη, λόγω της συγκέντρωσης μπροστά από τη Βουλή φορέων της Ζακύνθου που διαμαρτύρονται για την κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αλλά και

φορέων της Λειβαδιάς για την κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά». Επίσης, πορεία πραγματοποιούν εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ φοιτητές στη Λαμία κατέλαβαν το βουλευτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του νομού Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα.

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, ενώ κάτοικοι της Ιεράπετρας έχουν καταλάβει την εφορία Αγίου Νικολάου, διαμαρτυρόμενοι για την απομάκρυνση τμημάτων του ΤΕΙ αλλά και του νοσοκομείου της πόλης.

Εν τω μρταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, για το σχέδιο «Αθηνά», κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι το βαρύτατο σφάλμα όλων των μετά το 1996 υπουργών Παιδείας, που έσπειραν πανεπιστήμια, δεν αντιμετωπίζεται με μια μοντοκοντυλιά.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα