Υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Π. Πικραμένο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η χώρα, με ημερομηνία για το νέο στήσιμο της κάλπης τη 17η Ιουνίου. Κατά τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφασίστηκε να τοποθετηθεί αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής πρωθυπουργό τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας, Π. Πικραμένο. Πάντως και για το θέμα του ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο Κάρολος

Παπούλιας πρότεινε την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία. Ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο παραμονής του Λ. Παπαδήμου κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Ε. Βενιζέλος. Αντιθέτως, ο Α. Τσίπρας αντιπρότεινε για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον Γ. Αρσένη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προτείνουν υπηρεσιακή κυβέρνηση με μη πολιτικά πρόσωπα, είπε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα είπε ότι θα προτείνει για υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν από τους τρεις ανώτατους δικαστικούς και ειδικότερα τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραμένο, ενώ θα ζητήσει αλλαγή στο υπουργείο Εξωτερικών και την τοποθέτηση του καθηγητή διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών Παναγιώτη Ήφαιστου, ο οποίος, όπως είπε, είναι γνώστης του «Σκοπιανού», και στο υπουργείο Άμυνας την τοποθέτηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψα.

Η Αλέκα Παπαρήγα και με την δημόσια δήλωση της διαφώνησε με την παραμονή πολιτικού προσώπου στην θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και ζήτησε την συγκρότηση αυστηρά υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα