Γαλλία: Σήμερα θα σχηματιστεί η κυβέρνηση

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε πως η πρώτη κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ θα σχηματισθεί σήμερα αργά το απόγευμα και το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη την πρώτη συνεδρίασή του.

«Το ουσιώδες, και γι' αυτό το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο, είναι να στρωθούμε πολύ γρήγορα στη δουλειά στην υπηρεσία των Γάλλων για να επιτύχουμε μαζί, μαζί τους, την ανόρθωση της Γαλλίας με δικαιοσύνη»,
υπογράμμισε.

Ο Ερό έκανε τη δήλωση αυτή στο κατώφλι του Μεγάρου Ματινιόν περίπου μία ώρα μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας και την αναχώρηση του προκατόχου του, του Φρανσουά Φιγιόν.

«Φεύγω αμέσως για το Μέγαρο των Ηλυσίων για να παρουσιάσω στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τις πρώτες προτάσεις» για τη σύνθεση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Ερό στην πρώτη σύντομη ομιλία του ως πρωθυπουργού.

Ο Ζαν-Μαρκ Ερό εξέφρασε «τη συγκίνηση και την υπερηφάνειά» του μετά την ανακοίνωση του διορισμού του χθες το απόγευμα. «Είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης από την πλευρά του προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα