Υπερβολικές οι αντιδράσεις

Το κλίμα που διαμορφώθηκε στις διεθνείς αγορές, δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ούτε τις προοπτικές της, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, η χώρα μας έχει δημοσιονομικά αποτελέσματα, που της επιτρέπουν, μεθοδικά και λελογισμένα, να κάνουν βήματα αποκατάστασης των αδικιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ψυχραιμία, η προσήλωση στους στόχους και η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση, μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση πολύ πριν το

αναμενόμενο.

Αναφερόμενος στην τροπολογία, που έχει καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε, ότι η μείωση τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης, ενώ για τις αντικειμενικές αξίες, είπε, ότι ήδη μελετάται από επιτροπή η αναπροσαρμογή τους, ώστε να αντανακλούν τις συνθήκες της αγοράς.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος υποστήριξε ότι «η χώρα πάει κάθε μέρα στα βράχια και ότι η ψήφος του είναι «ψήφος ανοχής στο μη χείρον» όπως χαρακτηριστικά είπε."Για να εμφανιστούν οι κύριοι Σαμαράς και Χαρδούβελης ότι σκίζουν τα μνημόνια πριν τα σκίσει ο Τσίπρας δεν μπορεί η χώρα να πάει στην καταστροφή" υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης.

Για κυβέρνηση παραδομένη στους πιστωτές έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμώντας ότι η χώρα μας το 2015 θα γνωρίσει νέα μέτρα, νέες πιέσεις και νέες απορυθμίσεις που κατατείνουν στη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Τάσος Αναστασάτος, σε ερώτηση του Euronews για την άνοδο του επιτοκίου του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, την απέδωσε αφενός με τις ανησυχίες των αγορών για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, αφετέρου σχετίζεται -όπως είπε- με την ανησυχία των αγορών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την επόμενη ημέρα της λήξης της παρούσας μορφής του προγράμματος προσαρμογής, την οποία θεωρούμε μη δικαιολογημένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα