Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Με 153 «ναι», 142 «όχι» και ένα «παρών» εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή. Υπέρ ψήφισαν όλοι οι βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη.

Παρών δήλωσε ο Ανεξάρτητος Δημοκρατικός βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ Άρης Σπηλιωτόπουλος, λόγω παρουσίας του σε Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, αυτός είναι ένας προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής και ελπίδας. Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα για την Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος από τη Βουλή.

«Έχουμε ήδη διανύσει το 80% της απόστασης για την απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή προκειμένου το δημόσιο χρέος να γίνει βιώσιμο» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, Αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό επεσήμανε πως «δεν θα αναθεωρηθεί από την τρόικα μετά από 6 μήνες, αλλά από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μη βγει η χώρα από το μνημόνιο και χάσει τον λόγο ύπαρξής του» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Αντικατάσταση της τρόικας από θεσμικά όργανα της Ε.Ε. καθώς και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Η κυβέρνηση θριαμβολογεί την ίδια ώρα που η ανεργία έχει ξεπεράσει τα εφιαλτικά επίπεδα του 28%», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα προσλάβει ακόμη οξύτερες διαστάσεις με επίκεντρο την κάλπη και με κομπάρσο το λαό» υπογράμμισε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα