Υπερψηφίστηκε με διαμαρτυρίες

Με τον πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο να επιμένει ότι οι βουλευτικές αποζημιώσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, μειώθηκαν περίπου 40%, ψηφίστηκε από την ολομέλεια του κοινοβουλίου ο νέος προϋπολογισμός της βουλής για το 2012. Ναι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ,
ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν τα κόμματα της αριστεράς. Ομόφωνα ωστόσο εγκρίθηκε η περικοπή μίας βουλευτικής αποζημίωσης, μέτρο το οποίο είχε εξαγγείλει τον πορισμένο Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν τον προϋπολογισμού, διευκρινίζοντας ότι η στάση τους δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την διαφάνεια των κονδυλίων του, αλλά με την αντιλαϊκή μνημονιακή λογική από την οποία διαπνέεται. Παράλληλα, τα δύο κόμματα δεν ενέκριναν τον απολογισμό για το έτος 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αιχμή σε ότι αφορά την χρηστή διαχείριση των οικονομικών της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κριτική, ιδιαίτερα από ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, που δέχεται η Βουλή και οι βουλευτές, κάνοντας λόγο για σκόπιμη και άδικη στοχοποίηση που οδηγεί στην υποβάθμιση του κορυφαίου αυτού θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος.

«Βασικός γνώμονας και κύριος στόχος του νέου προϋπολογισμού είναι η ουσιαστική συμβολή μας στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η συνολική μείωση τα τρία τελευταία χρόνια αντιστοιχεί σε 51 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μεταφράζεται σε ποσοστό 23,03%».

«Με τις περικοπές που έχουμε επιβάλει για το επόμενο έτος, υπερκαλύπτεται ήδη από τώρα ο στόχος που έχει τεθεί στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για τα έτη 2013 έως και 2015», επεσήμανε ο κ. Πετσάλνικος ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για όλους όσοι, όπως είπε, «παραποιούν σκόπιμα την αλήθεια».

Κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση σε βάρος βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής», σημείωσε: «Αλίμονο αν με τη γενίκευση, αναίρεση και υποβάθμιση κάθε θεσμού, ιδιαίτερα του κορυφαίου θεσμού του Κοινοβουλίου, προχωρήσει έτσι αυτή η χώρα, αν στη κοινωνία δημιουργούνται συστηματικά τέτοιες εντυπώσεις. Το σύνθημα "κάψτε τη Βουλή", που ακούστηκε απέξω, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση, αλλά και καμία σοβαρή πρόταση ακόμα και από τη διανόηση της χώρας, δημιουργεί πολλούς κινδύνους, όχι για τα πρόσωπα, αλλά για την ίδια τη λειτουργία της Βουλής».

»Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι ισχυρίζονται ότι οι βουλευτές εμπλέκονται στη πολιτική για να γίνουν πλούσιοι. Κανείς βουλευτής δεν γίνεται εύπορος. Το μεράκι της συμμετοχής είναι το έναυσμα τους. Η συμμετοχή είναι μια συναρπαστική πορεία, αρκεί να έχει αρχές, κανόνες, ηθική και σεβασμό στους πολίτες», συμπλήρωσε. Όπως εξήγησε, «οι πραγματικές αμοιβές των βουλευτών από το 2010 μέχρι και τον νέο προϋπολογισμό
Keywords
Τυχαία Θέματα