Η Κ. Μπατζελή στον ΑΘΗΝΑ984


Η βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κατερίνα Μπατζελή, μίλησε στις 18/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:


«Το πρόβλημα για το ΠαΣοΚ και για όλα τα πολιτικά κόμματα, αυτή την περίοδο του μεταμνημονίου, είναι μείζον πολιτικό ζήτημα και όχι προσώπων... Στο ΠαΣοΚ

θα πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός της πολιτικής μας, με τα κοινωνικά στρώματα τα οποία έχουν επιβαρυνθεί από τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Το πρόβλημα στο ΠαΣοΚ ή στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι προσώπων, αλλά επαναπροσδιορισμού της πολιτικής μας μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα αλλαγής, τόσο στην Ευρώπη όσο και κοινωνικά εντός της χώρας μας...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ίσως είναι η πρώτη φορά, που τα πρόσωπα δεν σηματοδοτούν την αλλαγή, αλλά η πολιτική και η κοινωνία θα σηματοδοτήσουν τις αλλαγές. Υπάρχουν κοινωνικά ρεύματα... Ένα πολιτικό κόμμα που θέλει να αποκτήσει νέα φυσιογνωμία ή να επανακτήσει τη βαρύτητά του στα κοινωνικά στρώματα, θα πρέπει ή να ενσωματώσει αυτά τα ρεύματα ή να ενσωματωθεί. Δεν είναι τόσο εύκολο, το να αλλάξουμε την ανθρωπογεωγραφία απλά και μόνο και κλείσαμε με διαδικασίες εξπρές. Πρέπει το ΠαΣοΚ, ως κόμμα προοδευτικό -έτσι ήταν και θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει-, να βάλει την πολιτική στην ουσία του δικού του κόμματος, γιατί η  κοινωνία την έχει ήδη θέσει. Σύντομες διαδικασίες, εξπρές, δεν βοηθούν σε τίποτα. Μπορεί να υπάρχει μεταβατική περίοδος που θα εξελιχθεί ένα συνέδριο συλλογικό, με απόψεις, με ιδεολογία, με όλα τα ρεύματα, με πολιτικές. Μέσα στο 2012, ό,τι προβλέπεται από πλευράς καταστατικού, θα δρομολογηθεί...».

Και πρόσθεσε: «Αν γίνουν αύριο εκλογές και δεν έχει πετύχει η σημερινή κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει κληθεί να διαπραγματευτεί και από την άλλη, η Ευρώπη σχεδόν διαλύεται, θα υπάρχει σάρωση όλων των πολιτικών κομμάτων. Άρα, ας βρεθεί ο ήρωας ο οποίος θέλει να τραβήξει μπροστά αυτή την εκλογική αναμέτρηση και ας μας το πει... Το ΠαΣοΚ έχει αναδείξει και έχει τηρήσει διαδικασίες πρωτόγνωρες. Γι' αυτό μην ανησυχείτε. Οι διαδικασίες στο ΠαΣοΚ θα είναι ανοιχτές -γιατί έτσι μπορούμε να επανεκκινήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία-, αλλά όχι εξπρές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα